5 praktiska appar för gitarrister på språng

Jag har rest mycket i år. Åtminstone mer än jag har gjort tidigare, och jag har rest med min gitarr och ingen aning om när jag skulle hitta mig själv hemma igen. Det är lätt frustrerande att resa lätt och att se till att du har allt du behöver för att backa upp dig när batteriet i din fysiska tuner tar slut.

Nuförtiden behöver det inte vara det. Med uppfinningen av och höjning av smartphonenummer kan du ha ett helt gitarrpaket i fickan att ta med dig. Tåg har ström nu, liksom vissa bussar, och det är mycket lättare att ladda upp en enhet än det är att hitta rätt batteri för rätt tuner när du inte är 100 % säker på var du är.

Det finns så många gitarrappar där ute som är otroligt användbara. Jag bestämde mig för att dela sex som jag använder regelbundet. Precis som musik har alla olika smaker, men det är alltid trevligt att höra upplevelser som inte involverar stjärnbetyg av ”Jag vet inte hur man använder det.”

FENDER TUNE

Det finns ett gäng appar för stämning av gitarr på båda marknaderna, och det finns några som utmärker sig i vad de gör (liksom att det finns några som stämmer lite) men Fender Tune var den första jag laddade ner när batteriet tog slut. Du har möjlighet att ställa in olika stämningar och spara dem så att du kan gå tillbaka till dem när du vill. De erbjuder också möjligheten att ställa in den för elektrisk, akustisk eller bas, och appen erbjuder kromatisk stämning om du föredrar det på det sättet. Allt som allt är det gratis och fungerar som en charm.

METRONOME+

Metronomer är verkligen fantastiska att använda för att träna timing. Du inser ofta inte att din timing kanske inte är perfekt förrän det kommer till jamming och din rytmsektion kräver att du saktar ner. (Trummisar och basister är de mest underskattade och nödvändiga delarna av bandet). Metronome+ kommer att hålla dig på rätt spår när du är på egen hand.

ULTIMATE GUITAR

Jag har använt Ultimate Guitar Tabs sedan jag var en liten novis som bara verkligen ville bli Kurt Cobain. Det är överlägset den mest omfattande och användardrivna samlingen av ackord och tabbar på nätet. Jag skulle gå så långt som att säga att dess gemenskap var min lärare. Nu är jag en vuxen novis, jag har till och med några flikar där själv. Om du har besökt webbplatsen på din telefon har du förmodligen popup-fönster som säger att du ska ladda ner appen, men jag kan säga att det är 100 % värt att ha UG på din telefon.

CHORD!

Hemlighet: Jag har ingen som helst erfarenhet av musikteori. Jag hade inte ens en aning om att vågar existerade förrän jag var 26 och i ett band och någon frågade mig, ”Övar du din våg?” Det gjorde jag inte men jag gör det nu och Chord! ger i stort sett allt du behöver för att avancera i ditt hantverk. Övning är nyckeln. Det kan tyckas gå emot punkrockmytos och kanske på sätt och vis gör det det, men det finns ingen omfattning av ljudet en gitarr kan göra och det första steget för att bemästra det är att lära dig dina skalor.

LAGER iPHONE RECORDER

Det här kommer att bli kort men håll ut med mig. Du vet när du ligger i sängen och kommer på ett riff som Keith Richards gjorde ”Satisfaction”, förutom att du är för trött för att gå upp och skriva ner det? Håll din gitarr vid din säng, öppna stockmemo-appen och spela in den. Bjork, PJ Harvey och fan, till och med Britney Spears kan även covera din låt.

By Jamma

Lämna ett svar

Relaterade inlägg